KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Matury

Terminy matur:

4 maja 2021 (wtorek):

  • 9:00 - język polski – poziom podstawowy
  • 14:00 - język łaciński i kultura antyczna – poziom rozszerzony

5 maja 2021 (środa):

  • 9:00 - matematyka – poziom podstawowy
  • 14:00 - historia muzyki - poziom rozszerzony

6 maja 2021 (czwartek):

  • 9:00 - język angielski – poziom podstawowy
  • 14:00 - historia sztuki – poziom rozszerzony

7 maja 2021 (piątek):

  • 9:00 - język angielski – poziom rozszerzony
  • 14:00 - filozofia – poziom rozszerzony

10 maja 2021 (poniedziałek):

  • 9:00 - język polski – poziom rozszerzony
  • 14:00 - język niemiecki – poziom rozszerzony

11 maja 2021 (wtorek):

  • 9:00 - matematyka – poziom rozszerzony
  • 14:00 - wiedza o społeczeństwie – poziom rozszerzony

12 maja 2021 (środa):

  • 9:00 - biologia – poziom rozszerzony
  • 14:00 - język francuski – poziom rozszerzony

13 maja 2021 (czwartek):

  • 9:00 - geografia – poziom rozszerzony
  • 14:00 - język francuski, hiszpański, niemiecki, rosyjski - poziom podstawowy

14 maja 2021 (piątek):

  • 9:00 - chemia – poziom rozszerzony
  • 14:00 - język niemiecki – poziom rozszerzony

17 maja 2021 (poniedziałek):

  • 9:00 - historia – poziom rozszerzony
  • 14:00 - język rosyjski – poziom rozszerzony

18 maja 2021 (wtorek):

  • 9:00 - fizyka – poziom rozszerzony
  • 14:00 - język hiszpański – poziom rozszerzony

19 maja 2021 (środa):

  • 9:00 - informatyka – poziom rozszerzony
  • 14:00 - język włoski – poziom rozszerzony
Przybory obowiązkowe

Każdy zdający musi mieć ze sobą długopis lub pióro z czarnym tuszem. Jeżeli zdający chce wykorzystać cyrkiel, musi on mieć długopis, a nie ołówek.

Matematyka

Na egzamin z matematyki, zdający obowiązkowo musi przynieść linijkę, cyrkiel i kalkulator prosty.

Biologia, chemia i fizyka

Na te przedmioty, zdający musi przynieść kalkulator prosty i opcjonalnie linijkę.

Geografia

Na egzamin z geografii, zdający musi przynieść linijkę i kalkulator prosty.

Wiedza o społeczeństwie

Zdający może przynieść kalkulator prosty.