KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Rekrutacja

Najdrożsi!

Wnioski już złożone i zaakceptowane. Teraz czekamy na otwarcie kolejnego etapu, czyli donoszenia kopii dokumentów (świadectwa szkolnego i wyników egzaminu ósmoklasisty). Zbieranie dokumentów trwa od 25 czerwca do 14 lipca. W tym czasie bardzo prosimy o zalogowanie się na swoje konto na Vulcanie, wpisanie wyników egzaminów i ocen ze świadectwa. Wtedy możecie dostarczyć kopie dokumentów do naszej szkoły, my zweryfikujemy czy wszystko się zgadza i to będzie już oznaczało przejście do kolejnego etapu.
Okres od 25 czerwca do 14 lipca to również czas na dokonywanie zmian we wniosku. Jeżeli chcecie dodać kolejne szkoły/klasy do wniosku, to możecie to zrobić w tym czasie. Pamiętajcie, żeby zrobić to przed złożeniem kopii dokumentów (osoby, które składają wnioski papierowo muszą przynieść nowy wniosek razem z dokumentami - w przeciwnym wypadku będą sprzeczne informacje we wniosku i systemie).
Dla osób, które wybrały inne szkoły niż nasza to również dobry czas, żeby wybrać "Trzydziestkę" jako pierwszą na liście. Wtedy wszystkie kopie dokumentów musicie donieść do nas. Zachęcamy gorąco do wybrania naszej szkoły jako pierwszej!

A tutaj można zobaczyć naszą ulotkę na Genially. Poniżej możecie zobaczyć jej część dotyczącą profili klas.

Grafika z tabelą profili klas na rok szkolny 2021/2022

Klasa 1A - językowo humanistyczna - liczba osób 30.

Przedmioty rozszerzone:

  • język angielski,
  • język polski,
  • do wyboru historia lub WOS.

Przedmioty z których ocena brana jest pod uwagę w procesie rekrutacji:

  • język angielski,
  • język polski,
  • matematyka,
  • historia lub wos.
Klasa 1B będzie podzielona na dwie grupy - przyrodniczą (1Bp) i matematyczną (1Bm).
Klasa 1Bp - przyrodnicza - liczba osób 15.

Przedmioty rozszerzone:

  • język angielski,
  • biologia,
  • do wyboru chemia lub geografia.

Przedmioty z których ocena brana jest pod uwagę w procesie rekrutacji:

  • język angielski,
  • język polski,
  • matematyka,
  • biologia.
Klasa 1Bm - matematyczna - liczba osób 15.

Przedmioty rozszerzone:

  • język angielski,
  • matematyka,
  • do wyboru chemia lub fizyka.

Przedmioty z których ocena brana jest pod uwagę w procesie rekrutacji:

  • język angielski,
  • język polski,
  • matematyka,
  • fizyka lub chemia.
Klasa 1C - turystyczna, nauk o świecie - liczba osób 30.

Przedmioty rozszerzone:

  • język angielski, 
  • geografia,
  • oraz do wyboru WOS lub matematyka.

Przedmioty z których ocena brana jest pod uwagę w procesie rekrutacji:

  • język angielski,
  • język polski,
  • matematyka,
  • geografia.

W każdej klasie możecie wybrać drugi język obcy:

  • hiszpański,
  • niemiecki,
  • rosyjski,
  • francuski.

Nauczanie rosyjskiego i francuskiego będzie zależeć od ilości chętnych.


Znamy również wychowawców klas!

  • 1A - Witold Świstek
  • 1B - Michał Kiriczenko
  • 1C - Adam Panaszek

Trzech wychowawców klas od lewej klasa 1a Witold Świstek, 1B Michał Kiriczenko i 1C Adam Panaszek